U dm-ovu kampanju “Kad se naše šape slože” uključeni i Vinkovci

ZAGREB/VINKOVCI, U sklopu kampanje “Kad se naše šape slože”, u kojoj sudjeluju 24 grada među kojima i Vinkovci, dm namjerava donirati ukupno 100 kanti za pseći otpad koje će biti postavljene na lokacije koje glasovima građana dobiju najviše glasova, izvjestili su iz dm-a.

Do 31. listopada na poveznici http://dedal.hr/dm-2016/sape/ građani mogu glasati za lokacije u na kojima su potrebne kanti za pseći otpad. U Vinkovcima građani mogu odabrati jednu od 11 lokacija koje su definirane u  suradnji s gradskim vlastima.

“Kampanjom Kad se naše šape slože dm želi potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje i brigu o okolišu te im to omogućiti doniranjem kanti za pseći otpad koje će biti postavljene na lokacijama na kojima građani smatraju da je to najpotrebnije. Pozivamo sve građane da se uključe u kampanju jer kad se slože jedinice lokalne samouprave, građani i dm, možemo Vinkovce učiniti još ljepšima”, kazala je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

Za sudjelovanje u kampanji potrebno je otvoriti poveznicu, potom u padajućem izborniku odabrati Vinkovce. Nakon što odaberete grad, u drugom padajućem izborniku ponudit će vam se sve raspoložive lokacije među kojima možete glasati za lokaciju na kojoj je po vašoj procjeni potrebno postaviti kantu za pseći otpad.

Kampanju za čišći okoliš i odgovornu brigu o ljubimcima građani mogu podržati i zamjenom 20 active beauty bodova za brošuru i radnu bilježnicu “Budi junak”. Uz radnu bilježnicu, djeca će kroz zabavne igre i kvizove naučiti što znači biti odgovoran vlasnik kućnog ljubimca, a brošura će svim vlasnicima i budućim vlasnicima kućnih ljubimaca služiti kao podsjetnik o tome koje su njihove odgovornosti prema ljubimcu i zajednici.

Brošuru i radnu bilježnicu dm je pripremio u suradnji s partnerima kampanje: Upravom za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvu poljoprivrede, skloništem za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu  i Svjetskom organizacijom za zdravlje životinja, navode iz dm-a.

Đuro Karalić

Foto: dm