TZ Grada Vinkovaca kandidirala projekte

VINKOVCI, Turistička zajednica (TZ) Grada Vinkovaca ove je godine prema Javnom pozivu za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima koji je raspisala Hrvatska turistička zajednica kandidirala nekoliko projekata kojima želi poboljšati i obogatiti turističku ponudu grada na Bosutu.

Među prijavljenim projektima izdvaja se izrada mobilne aplikacije koja će obuhvaćati turističku ponudu Vinkovaca, zatim izrada projektne dokumentacije za turističku signalizaciju te izrada i postavljanje turističkog znakovlja.

Iz vinkovačke Turističke zajednice napominju kako su na poziv prijavljene i edukacija za keramičarke na temu „Obnova tradicijskih lončarskih vještina u svrhu povećanja turističke ponude Vinkovaca“ i eno – gastro edukacija na temu „Podizanje kvalitete eno – gastro turističkog proizvoda Srijema i Slavonije“.

“Kako je Hrvatska turistička zajednica posebno predvidjela mogućnost izrade promidžbenog materijala (brošura) na razini PPS destinacije, tako je naša destinacija Srijem i Slavonija, čiji je nositelj TZ grada Vinkovaca, prijavila izradu brošura koje će obuhvaćati tri ključna proizvoda destinacije: kulturu, eno-gastronomiju i aktivni odmor”, navode iz TZ Vinkovaca.

Podsjećaju kako je TZ Grada Vinkovaca sudjelovala prošli mjesec na konferenciji povodom otvaranje prekogranične suradnje sa Srbijom u kojoj se Vinkovčani nadaju naći partnera za suradnju na temu „Rimskih dana“ koji će se ove godine održati od 13. do 20. svibnja.

ĐURO KARALIĆ