Tvrtka Florian Hrvatska u 2017. godini kreće s realizacijom projekta u Vukovaru

Foto: Florian Hrvatska

VUKOVAR, Tvrtka Florian Hrvatska planira da u 2017. godini krene s realizacijom višemilijunskog projekta u okviru planiraju otvaranje pogona u gradu Vukovaru. Prema ranijim najavama Florian Hrvatska u pogon, koji bi se nalazio u Gospodarskoj zoni Vukovar, planira uložiti oko 25 milijuna eura i zaposliti m500-ak osoba. Očekuju i potporu Vlade RH i Hrvatskih šuma u osiguravanju potrebnih kvota drvne sirovine.

„Na projekt u Vukovaru osobito smo ponosni jer je riječ o održivom, okolišno poželjnom i višestruko korisnom projektu, koji će u cijelosti biti izgrađen sukladno načelima kružne ekonomije. Uvjereni smo u uspjeh investicije, jer se  radi o vrhunskim finalnim proizvodima za koje Florian Hrvatskaima osiguran plasman cjelokupnog asortimana na najbolja zapadna tržišta, te trenutno u programu proizvodnje višeslojnih parketa ostvaruje respektabilne poslovne rezultate. Izgradnjom proizvodnog kompleksa i povećanjem proizvodnih kapaciteta u finalnoj preradi stvaraju se preduvjeti za otvaranje minimalno 500 radnih mjesta za Vukovarce, a uz daljnje reinvestiranje dobiti u proširenje proizvodnih kapaciteta, stvorit će se daljnja perspektivu povećanja broja zaposlenika, ali i razvoja domaće drvne industrije u smjeru finalnih proizvoda. Vjerujemo da će izvozna strategija grupacije osigurat razvoj Luke Vukovar i cjelokupnog uslužnog sektora, a nastavak investicija omogućiti daljnji oporavak gospodarskog stanja Herojskog grada koji mu je toliko potreban. Uzdamo se, stoga, da će Vlada RH i nadležna ministarstva prepoznati važnost ove investicije, ne samo za lokalnu zajednicu već za hrvatsku drvnu industriju u cjelini“ rekao je predsjednik Uprave Slorian Hrvatske Elvia Florian.

Inače, tvrtka Florian Hrvatska već nekoliko godina posluje u Hrvatskoj. Tekuću 2016. godinu završili su i s dodatnim ulaganjem u tvrtku DIN Novoselac gdje planiraju i nova ulaganja.