Tvrtka Enikon Aerospace nastavlja dalje širenje u Vukovaru, najavljuju i nova zapošljavanja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Marko Andrijanić, direktor i vlasnik tvrtke Enikon Aerospace, koja se bavi proizvodnjom elemenata u uređenju unutrašnjosti aviona, najavio je dalje širenje ove tvrtke koja svoj pogon ima i u Vukovarskoj gospodarskoj zoni. Govoreći o otvaranju pogona u Vukovaru kazao je kako su u traženju lokacije za otvaranje pogona obilazili nekoliko gradova u Hrvatskoj ali i da su u Vukovaru od samog početka bili primljeni raširenih ruku i sa puno razumijevanja za poduzetništvo i razvoj.

„Danas mi je osobito drago da mogu najaviti daljnje investicije u širenje proizvodnje našeg pogona u Vukovaru, u kojem procesu ćemo otvoriti preko 100 radnih mjesta te ćemo doći do 150 zaposlenih samo u pogonu Vukovar do sredine 2025. godine“, rekao je Andrijanić.

Dodao je i kako to nije kraj njihovim ambicijama te napomenuo kako aktivno rade na promociji potencijala lokacije Vukovar s vjerom da i naši partneri iz industrije mogu pronaći interes ulaganja u ovoj regiji.

Govoreći o poslovanju tvrtke kazao je kako se u 90 posto Airbusovih putničkih aviona nalaze dijelovi koji su prošli kroz proizvodni proces tvrtke u Vukovaru te da na taj način proizvodi iz vukovarskog pogona ove tvrtke obilaze cijeli svijet. Inače, tvrtka je specijalizirana za pripremu površine i završnu obradu dijelova unutrašnjosti aviona te osim u Vukovaru, proizvodne pogone ima i u Zagrebu, na tri lokacije u Njemačkoj i u Mađarskoj u kojima ukupno zapošljava preko 500 zaposlenika. Ova tvrtka u Vukovaru zapošljava 57 radnika.