Tužba za klevetu završila pomirbom Sabe i Budimir

Foto: Ivan Matić

OSIJEK, VUKOVAR, Tužba za klevetu zamjenice gradonačelnice Vukovara i saborske zastupnice Marije Budimir (HDZ) protiv bivšeg gradonačelnika Vukovara Željka Sabe (SDP) završena je pomirbom. Do pomirbe je došlo na prvom ročištu održanom na Županijskom sudu u Osijeku kada se Sabo ispričao Budimir, ali i obvezao podmiriti sudske troškove. Do tužbe za klevetu došlo je nakon Sabine izjave na Osječkoj televiziji gdje je govorio o njegovoj presudi za pokušaj podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika. Sabo je tada rekao kako je Budimir od Grada Vukovara nagrađena stanom od 90 kvadrata radi njezinog svjedočenja na sudu.

Rekao sam istinu i nisam imao namjeru uvrijediti Budimir svojom izjavom. U toj izjavi sam rekao: „Valjda je dobila stan kao nagradu.“ To je propitivanje, odnosno, to je možda. Ja to nisam tvrdio ali ako je ona smatrala da ja to tvrdim rekao sam da se ispričavam. Prije toga pitao sam znači li isprika priznavanje krivnje, a kada su mi objasnili da ne znači pristao sam na to”, rekao je Sabo nakon ročišta.

U izjavi novinarima nakon ročišta na sudu u Osijeku Budimir je rekla kako oko njezinog dobivanja stana nema ništa sporno.

Odgovorno tvrdim da sam stan dobila redovnim putem u najam, a ne kao nikakvu nagradu. Ovdje smo trebali razriješiti taj osjećaj njegove klevete. Ispričao se i ja sam povukla tužbu, premda on vjerojatno zna što je izrekao”, kazala je Budimir.

Do sudskog postupka za podmićivanje gradskih vijećnika došlo je nakon što je Budimir tajno snimila razgovor s Sabom koji je presudom suda u Osijeku osuđen na 8 mejseci zatvora i 8 mjeseci uvjeta. Sabo je zatvorsku kaznu odslužio krajem prošle godine.

PRESS 032