Turizam: Od 9. do 18. rujna Dani Jeseni

VINKOVCI, U sklopu projekta “Okusi Srijema i Slavonije” Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije restoranu „Gondola“ iz Sotina i „Orion“ iz Vinkovaca uručeni su kompleti tradicijski izrađenog posuđa, s ciljem promocije i poticanja služenja tradicijskih jela turistima.

Direktorica županijskog Turističkog ureda Rujana Bušić-Srpak kazala je kako je, kad je riječ o autohtonim jelima koja su zastupljena u projektu ”Okusi Srijema i Srijema”, svaki od hotela ili ugostiteljskih objekta sam kreirao jelovnik kako bi se predstavio tradicijskim jelima.

“Cilj projekta je da tradicijsku hranu ponudimo ne samo gostima koji odsjedaju u seljačkim domaćinstvima, nego i u hotelima. Posuđe smo izradili zahvaljujući sredstvima Hrvatske turističke zajednice za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima”, kazala je Bušić-Srpak.

Ujedno je predstavljena i aktivnost pod nazivom „Dani Jeseni“ koja će se odvijati od 9. do 18. rujna u gotovo svim objektima uključenim u projekt.

“Cilj je promovirati projekt „Okusi Srijema i Slavonije“, ali i značajnije promovirati autohtonu kuhinju, jačati prepoznatljivost Vukovarsko–srijemske županije kao gastro destinacije, obogatiti turističku ponudu destinacije, ali i samih objekata uključenih u projekt. Naziv „Dani Jeseni“ odnosi se i na Vinkovačke jeseni jer se i odvija u vrijeme Vinkovačkih jeseni, ali aludira i na bogate plodove jeseni”, pojasnila je Rujana Bušić-Srpak.

Svi uključeni objekti u vrijeme promocije nuditi će posebne menu-e po cijeni od 55,00 i/ili 85,00 kuna.

ĐURO KARALIĆ