Tri provale u Petrovcima, 13 prometnih nesreća tijekom vikenda

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su 13. svibnja u Petrovcima zabilježene tri provale u osobne automobile iz kojih su nestali novci i bankovne kartice. Prema navodima policije 46 – godišnjaku su iz njegovog osobnog vozila nestali novac i bankovna kartica, 36-godišnjaku je provaljeno u njegov osobni automobil, ali mu ništa nije otuđeno te je 35-godišnjaku provaljeno u osobni automobil marke odakle mu je odnijet novac. Policija provodi izvide te je zbog ovih događaja podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo teške krađe.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim Vinkovčaninom te su utvrdili sumnju da je počinio dva kaznena djela i to Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama. U subotu, 15. svibnja, policija je na dvije vinkovačke adrese izvršila pretrage temeljem Županijskog suda Vukovar, a pretragom su pronađene 3 lovačke i jedna zračna puška te ukupno 157 komada raznovrsnog streljiva. Policija je pretragom pronašla i 65 komada sjemenki biljke marihuane. Uz kaznenu prijavu 16. svibnja policija je 59-godišnjaka predala pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Tijekom vikenda, od 14. do 16. svibnja 2021. godine dogodilo se 13 prometnih nesreća.

U Mohovu, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju ceste dolazi do slijetanja vozila s ceste pri čemu su putnice u vozilu zadobile lake tjelesne ozljede. U Gunji, vozač osobnog automobila oduzima prednost prolaska vozaču bicikla i nakon udara i pada s bicikla, vozač bicikla zadobio je tjelesne ozljede. U Vinkovcima, vozač osobnog automobila u raskrižju s kružnim tokom prometa oduzima prednost prolaska vozaču motocikla i nakon udara i pada sa motocikla, vozač motocikla je zadobio tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima pet prometnih nesreća i po jedna u Iloku, Šarengradu, Vukovaru, Trpinji i Štitaru.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 12 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,56 g/kg zabilježena je kod 43-godišnjeg vozača u Vukovaru koji je jedanod tri vozača kojima je određena mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 137 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D55 kod Gradišta, 60 prekršaja.