Tri pretučena mladića završila na liječenju u KBC Osijek, među pretučenom djecom i unuk žrtve Ovčare

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VUKOVAR, Poslije sinoćnje tučnjave u središtu Vukovara, u kojoj je pretučeno nekoliko mladića u dobi od 15-ak godina, od kojih su neki završili na liječenju i u KBC Osijek, oglasila se i PU vukovarsko – srijemska.

„Policijska uprava vukovarsko-srijemska je sinoć 6. siječnja 2024. godine zaprimila dojavu da je u Vukovaru, Ulica Josipa Jurja Strossmayera, oko 22,25 sati, došlo do sukoba između nekoliko osoba. Brzo je angažirana hitna medicinska pomoć i u tijeku je provođenje kriminalističkog istraživanja kako bi utvrdili sve činjenice tog događaja“, stoji u priopćenju PPU vukovarsko – srijemske.

Mediji su prenijeli i izjave liječnika iz KBC Osijek koji su prenijeli kako su u jutarnjim satima zaprimili tri maloljetnika od kojih dvoje sa zadobivenim teškim tjelesnim ozljedama. Osječki liječnici prenose kako su mladići trenutno stabilno i nalaze se izvan životne opasnosti te da jedan mladić ima frakturu lubanje i kosti lica, dok drugi zadržani mladić ima lakše ozljede, kontuziju glave, trbuha i prsnog koša.

Večernji list je prenio i riječi članova obitelji pretučene djece koji navode kako se radi o djeci od 15-ak godina koje je napala skupina starijih mladića koji su hodali ispred njih. Navode kako se radi o djeci koja se znaju od prvog razreda osnovne škole i koja u gradu navečer šetaju gradom i druže se.

„Njih je u društvu bilo desetak. Napali su ih stariji dečki, pripadnici BBB Vukovar, koji su hodali ispred njih. Kako su nam djeca prenijela oni su u jednom trenutku čuli da netko od djece ima drugačiji naglasak pa su mislili da se radi o „delijama“. Odmah potom su ih napali te ih počeli tući rukama i nogama. To je strašno. Pa kako si tko može dopustiti ovo? Svaka čast pravim navijačima ali ovo su huligani. Među pretučenom djecom su i unuci ubijenih na Ovčari. Ovdje treba jasno reći da su huligani Hrvati napali djecu Hrvate“, rekli su sugovornici Večernjeg lista.

Dodaju i kako su poslije svega razgovarali s policijom odakle su neslužbeno doznali da je nekoliko napadača privedeno.