Tri osobe iz Vukovara sumnjiče se za više krađa

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirana su  dva kaznena djela krađe.

Tijekom noći 2./3. svibnja otuđeno je nekoliko rabljenih kućanskih uređaja koji su bili odloženi na tlu ispred pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću 27-godišnjakinje u  Vinkovcima. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U razdoblju od 5. travnja do 7. svibnja iz pomoćne prostorije u neograđenom djelu dvorišta obiteljske kuće u Vukovaru otuđeni su motokultivator i dijelovi s traktora, čime je vlasnici, 52-godišnjakinji iz Požege, pričinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i 20-godišnjakom, oba iz Siska, utvrđena je sumnja kako su počinili navedenu krađu na štetu 52-godišnjakinje, te otuđene predmete prodali. Motokultivator je uz potvrdu oduzet te vraćen vlasnici. Tijekom istog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako su spomenuti 28-godišnjak i 20-godišnjak zajedno sa 16-godišnjakom iz Vukovara u dva navrata, krajem travnja i početkom svibnja, iz nezaključane pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću 65-godišnjaka u Radničkoj ulici u Vukovaru otuđili više različitih alata, dijelove električnih uređaja, električne kablove, cijevi i akumulatore te ih prodali. Pronađeni otuđeni predmeti su oduzeti te vraćeni vlasniku. Danas su 28-godišnjak i 20-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku PU uz kaznenu prijavu, dok protiv 16-godišnjaka, koji je nakon kriminalističke obrade pušten, slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2).

Policija je izdvojila postupanje prema 18-godišnjaku iz Mirkovaca koji je 7. svibnja, oko  00,30 sati u Ulici Katarine Zrinske u Vukovaru, zatečen kako upravlja osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje. S obzirom da je višestruki počinitelj istog prekršaja i da je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 18-godišnjak je uhićen i smješten u prostorije za zadržavanje. Priveden je u Općinski sud u Vukovaru gdje mu je u prekršajnom postupku Rješenjem određeno sedam dana zadržavanja te je sproveden u Zatvor Osijek.