Trg Dražena Petrovića preuređen u modero dječje igralište

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Godinama je Trg Dražena Petrovića u Borovu naselju bio u izrazito lošem stanju i propadao iz dana u dan. S obnovom Sportske dvorane i izgradnjom zatvorenoga Plivališta koji su neposredno uz Trg gradska uprava riješila je urediti i obnoviti Trg Dražena Petrovića koji je dobio jedan sasvim drugačiji i uređeniji izgled. Trg je iznova popločen, a na njemu je izgrađeno moderno dječje igralište. Od prvoga dana od kako je otvoreno djeca svih uzrasta oduševljeno pohode igralište, a u rekordnom roku od omogućavanja pristupa trgu, postao je središte okupljanja i mladih i starih.

„Ovdje se nalaze 4 zasebna igrališta koja su prilagođena djeci predškolskog uzrasta, školskog uzrasta, rekreativcima, ali i građanima treće životne dobi. Osim samih igrališta cjelokupna površina trga, koja je zaista velika, prekrivena betonskim kockama. Upravo stoga je ovaj projekt financijski težak 8,1 milijun kuna, a u potpunosti ga je financirao Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Prema riječima ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivana Szabe ovakvo uređenje nadilazi obično igralište sa standardnim igralima.

„Sudjelovali smo u odabiru sprava koje će biti postavljene na igralištu te smo time htjeli napraviti zasebne otoke namijenjene građanima svake životne dobi te mladima koji preferiraju street workout, odnosno vježbanje na otvorenom. Sadržaj igrališta zaista je moderan i s obzirom na svoju atraktivnost, uz ostali sportski sadržaj koji se nalazi u neposrednoj blizini, Trg Dražena Petrovića je postao jedno od najfrekventnijih mjesta u gradu Vukovaru“, rekao je Szabo.