Svečana promocija studenata vukovarskog Veleučilišta

Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, U dvorištu Studentskog doma Leopold održana je 24. promocija stručnih prvostupnika i 3. svečana promocija diplomiranih fizioterapeuta Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar. Kako je rekao dekan vukovarskog Veleučilišta Željka Sudarića promovirano je 94  prvostupnika javne uprave, trgovine i fizioterapije i diplomiranih fizioterapeuta. Podsjetio je kako je promocija trebala biti održana u ožujku ove godine ali je radi epidemije korona virusa odgođena do sredine ovoga mjeseca.

„Na svečanost promocije prijavilo se 65 studenata dok ostali iz raznih opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati. Treba znati i kako su diplome našeg Veleučilišta priznate ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji“, rekao je Sudarić.

Podsjetio je i na sve bolje uvjete studenata u Vukovaru te istakao i na moderno uređen i opremljen Studentski dom koji je popunjen. Dom, koji raspolaže sa 108 smještajnih jedinica, popunjen je do posljednjeg mjesta. Prednosti vukovarskog Veleučilišta prepoznali su i studenti koji iz godine u godinu u sve većem broju dolaze studirati u Vukovar. Govore to i rezultati ovogodišnjeg upisa koji su, kako je rekao Sudarić, iznimno dobri.

„S ovogodišnjim ljetnim upisnim rokom premašili smo i prošlogodišnje rezultate koji su također bili jako dobri. Upravo sad završavamo jesenski upisni rok. S ljetnim smo premašili prošlogodišnje brojke čime smo iznimno zadovoljni. Oko 300 novih studenata studirat će i živjeti u Vukovaru“, rekao je Sudarić.

Dodao je da što se tiče organizacije nastave u novoj akademskoj godini Veleučilište prati preporuke resornog Ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Sukladno tome nastava će se odvijati u zgradi Veleučilišta s tim da su spremni i na mogućnost da se dio nastave održava online, a dio u zgradi Veleučilišta, u skladu s epidemiološkom situacijom i preporukama struke.

Podsjetio je i kako ovih dana kreću i radovi na obnovi Radničkog doma u Borovu naselju gdje će se, po završetku radova, preseliti i Veleučilište. Novi i uređeniji prostori omogućiti će i dalje širenje Veleučilišta. Uvelike se radi o pokretanju studijskih programa primaljstva i informatike.

„Sustavno radimo na jačanju i razvoja Veleučilišta Lavoslav Ružička. Sve to doprinosi da Vukovar polako i sigurno postaje pravi mali studentski grad koji je interesantan studentima iz cijele Hrvatske ali i inozemstva“, zaključio je Sudarić.