Treći adventski vikend Čarolije u Eltzu

Foto: Turistička zajednica grada Vukovara

VUKOVAR, Treći adventski vikend Čarolije u Eltzu donio je brojne sadržaje za one najmlađe koji se možda i najviše vesele blagdanu Božića i s nestrpljenjem iščekuju Isusovo rođenje.

U subotu su nas razveselile božićne pjesme naših Vukovarskih golubića koji ove godine slave velikih 20 godina postojanja i tim su povodom izdali pjesmaricu. Toliko veselja i radosti u nježnim glasovima predivne vukovarske djece jednostavno razgali svako srce, posebno u ovo predblagdansko vrijeme.

Kreativne radionice ponovno su privukle brojnu djecu u Kutak Djeda Božićnjaka; bilo je tu plesnih i glazbenih radionica, a gradili su se i svemirski brodovi Djedu Božićnjaku, ponovno su se pisala pisma Djedici, s nestrpljenjem čitali odgovori sa Sjevernog pola, ili se pak iskoristila prilika za ugodno druženje i fotkanje u prigodno uređenom kutku.

Tradicionalni zvukovi tamburice tamburaškog sastava Allegro privukli su brojne posjetitelje u perivoj dvorca Eltz. Uz ples, tople napitke i zalogaje posjetitelji su se zabavili i uz koncert benda Lili Gee, a mogli su uživati i u vožnji u božićnoj kočiji.

Ledena čarolija nastavila se na klizalištu, gdje je održana i škola klizanja te hokej na ledu, a u nedjelju je sve posebno razveselio bijeli pokrivač koji je upotpunio ugođaj čarolije u Eltzu te bio prilika za stvaranje nekih novih uspomena.

AUTOR: Turistička zajednica grada Vukovara