Traže se najljepše fotografije s područja Vukovarsko-srijemske županije

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Vukovarsko-srijemska županija je danas u povodu nadolazećeg Dana Vukovarsko-srijemske županije, na svojim službenim stranicama objavila poziv za sudjelovanje u izboru najljepših fotografija s područja Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom  „Fotografija Vukovarsko-srijemske županije za kalendar 2022. godine“.

Cilj je fotografijom prikazati ljepotu Vukovarsko-srijemske županije u različitim godišnjim dobima, njenu bioraznolikost, parkove, znamenitosti, manifestacije i sve ono što će dodatno učiniti ju prepoznatljivom većem broju javnosti.

Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Vukovarsko-srijemske županije i to prema sljedećim temama: godišnja doba, manifestacije, parkovi, rijeke, kulturno-povijesne znamenitosti, tradicijski običaji, ruralni i etno motivi.

Poziv je otvoren od 06. do 31. listopada 2021. godine, a sudjelovati mogu svi punoljetni kreativci, amateri, profesionalci, fotografi, koji su državljani Republike Hrvatske.

Najljepših 13 fotografija (jedna naslovna fotografija kalendara i 12 fotografija za svaki mjesec kalendara) odabrat će žiri Vukovarsko-srijemske županije, dok će na temelju najviše prikupljenih „lajkova“ na društvenoj mreži Facebook biti odabrana 1 fotografija.

Mogućnost prikupljanja „lajkova“ biti će moguća od 1. studenog do 7. studenog 2021. godine, na službenoj facebook stranici „Vukovarsko-srijemska županija“.

Detalji javnog poziva „Fotografija Vukovarsko-srijemske županije za kalendar 2022. godine“ mogu se pronaći na službenim web stranicama Županije.