Tradicionalni mediji još uvijek dominiraju

Foto Pixabay

ZAGREB, Podaci iz World Press Trends izvješća WAN-IFRA za 2015. godinu otkrivaju da tisak čita oko 2,7 milijardi ljudi, dok web stranice prati tek oko 800 milijuna ljudi.

Samostalni internetski mediji imaju veliki doseg samo u SAD-u, dok u ostatku svijeta dominiraju digitalna izdanja tradicionalnih medija, kazao je Ante Gavranović na 4. Medijskim susretima u Matici hrvatskoj, izvjestilo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND).

Tradicionalni mediji, tisak i televizija, još uvijek dominiraju na medijskom tržištu i ne prijeti im tako skoro gašenje, rekao je na 4. Medijskim susretima u Matici hrvatskoj Ante Gavranović u svojem izlaganju o medijskim trendovima koji su obilježili 2015. godinu. Predstavljajući globalna kretanja na medijskom tržištu, Ante Gavranović, dugogodišnji novinar i analitičar razvoja medija napomenuo je kako podaci iz World Press Trends izvješća WAN-IFRA za 2015. godinu otkrivaju da tisak čita oko 2,7 milijardi ljudi, dok web stranice prati tek oko 800 milijuna ljudi. Samostalni internetski mediji imaju veliki doseg samo u SAD-u, dok u ostatku svijeta dominiraju digitalna izdanja tradicionalnih medija.

„Ovo je hibridno vrijeme digitala i tiska, kako je nedavno izjavio izvršni predsjednik The New York Timesa Mark Thompson, koji smatra kako će tisak ostati profitabilan barem još narednih 10 godina. Svakako, očekuje se daljnji nezaustavljiv rast digitalnih izdanja. Ova će godina ostati zapamćena i kao prva u kojoj su prihodi od prodaje premašili prihode od oglasa u tiskanim izdanjima. To poslovnu politiku tiskanih medija usmjerava na građenje kredibiliteta i stvaranje snažnije povezanost s publikom“ rekao je Gavranović napominjući kako će do 2018. internet i mobilne mreže postati vodeće platforme za oglašavanje.

PRESS 032