Tomislav Radotić više nije trener Cibalije

Foto: Novosti.hr

VINKOVCI, U proteklu natjecateljsku sezonu HNK Cibalia ušao je s najvišim ambicijama ali je klub na kraju turbulentne godine završio na trećem mjestu što mnogi, s obzirom na probleme, štrajk i sve drugo, smatraju uspjehom. Svakako da je jedan od najzaslužnijih za ovakav rezultat i trener Cibalije Tomislav Radotić koji slijedeće godine ipak neće s klupe voditi klub iz Vinkovaca.

Govoreći o razlozima razlaza sa dosadašnjim klubom Radotić je rekao kako je postojala obostrana želja za nastavkom suradnje ali i da se nisu poklopile vizije i strategija njega i Uprave kluba.

“Svakako vjerujem da vodstvo kluba ima ideju što dalje te im ja želim puno sreće i uspjeha da se to i ostvari. Meni je bilo zadovoljstvo voditi Cibaliju prošle sezone”, rekao je Radotić.

Smatra i kako su tijekom prošle sezone podigli organizaciju rada na visoku razinu te da je to preneseno i na teren gdje je pokazan prepoznatljiv stil igre ali i disciplina u igri.

“Mislim da je svaki od igrača, koji je to htio, pokupio nešto od onoga što smo im ponudili i individualno su napredovali. Sve ono što sam najavio po dolasku od organizacije rada, sustava i stabilnosti, mislim da smo povratno i postigli. Mogu reći kako je ovo zaista bila uspješna suradnja od koje smo svi profitirali“,  rekao je Radotić.

Predsjednica HNK Cibalia Dea Lasić kazala je kako je Radotić imao ugovor do 30. lipnja, do kada je bio na posudbi iz Osijeka gdje je prethodno radio kao trener, kao i da su zadovoljni s njegovim angažmanom, ostvarenim rezultatima kao i pristupu radu.

Kako god poslije 30. lipnja Radotić se vraća u NK Osijek dok će pred Upravom Cibalije uz slaganje nove momčadi, od koje se opet očekuje najviši rezultat, očekuje i da pronađe novoga trenera. Tko će to biti, odnosno hoće li Uprava se odlučiti za nekoga od ranijih trenera, nekoga iz kluba ili će navijače iznenaditi s nekim novim imenom tek ostaje da se vidi. Vremena za puno razmišljanja i nema jer pripreme za novu sezonu kreću ubrzo, a i kod slaganja momčadi trebao se najviše pitati novi trener.