Tijekom vikenda zabilježeno više požara

Foto: Pixabay

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemska izvijestila je kako je proteklog tjedna zabilježeno nekoliko požara na području županije.

U petak, 21. lipnja oko 10,45 sati izbio je požar na poljoprivrednoj površini na području Bogdanovaca. Očevidom je utvrđeno kako je uslijed mehaničkog oštećenja na spojnici dalekovoda, električni vodič puknuo i pao na obradivu površinu pšenice, gdje je izboj električne energije iz vodiča uzrokovao požar. Požarom je zahvaćena obradiva površina oko 17 hektara, koja je u vlasništvu više osoba.
U požaru nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta će biti naknadno utvrđena.
 
Istog dana oko 11 sati u dvorištu obiteljske kuće u Otoku izbio je požar na osobnom automobilu 56-godišnjaka. Nakon što je požar lokaliziran, obavljen je očevid kojim je utvrđeno kako je 56-godišnjak u dvorištu ostavio upaljen automobil, a nakon oko sat vremena rada u mjestu, uslijed topline ispušnog sustava zapalila se suha trava ispod osobnog automobila. Požar se proširio na cijeli automobil, a oštećena je i susjedna obiteljska kuća, vlasništvo 77-godišnjaka. U požaru nitko nije ozlijeđen, a nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko tisuća eura.
 
U subotu, 22. lipnja, zabilježeni su požari na otvorenim prostorima u Marincima, Županji i Rajevu Selu, a pravovremenim intervencijama pripadnika lokalnih javnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava požari su lokalizirani te je spriječena materijalna šteta i ugroza za ljude i imovinu.
 
Uslijed nekontroliranog istjecanja plina iz plinske boce, oko 14 sati 22. lipnja, prilikom paljenja plinskog štednjaka, izbio je požar u pomoćnoj prostoriji obiteljske kuće 79-godišnjaka u Vukovaru. Vlasnik je sam ugasio požar, a materijalna šteta po njegovoj procjeni iznosi nekoliko tisuća eura. U požaru nitko nije ozlijeđen.
 
Jučer, 23. lipnja oko 16,45 sati na autocesti A-3 u smjeru Lipovca, izbio je požar na osobnom automobilu belgijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji državljanin Belgije. Požar su lokalizirali pripadnici DVD Babina Greda i JVP Županja. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na litijevoj pogonskoj bateriji automobila. U požaru nitko nije ozlijeđen, a automobil je ubrzo u potpunosti izgorio.