Tijekom vikenda zabilježeno 7 prometnih nesreća i 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu

Foto: MUP RH


VINKOVCI, Tijekom vikenda, 22. do 24. ožujka, na području PU vukovarsko-srijemske je zabilježeno sedam prometnih nesreća, pet sa materijalnom štetom (Vinkovci-3, Ilok, Rokovci) i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 22. ožujka oko 8 sati u Vinkovcima, 31-godišnji državljanin Bangladeša upravljao je biciklom te uslijed nedržanja dovoljnog razmaka sustigao i udario u 28-godišnjeg državljanina Bangladeša koji je u istom smjeru upravljao biciklom, nakon čega obojica padaju na kolnik pri čemu su zadobili lake tjelesne ozljede.

U subotu, 23. ožujka oko 12,25 sati u Srijemskim Lazama, 63-godišnji vozač osobnog automobila se nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je pomaknuo vozilo ulijevo, sišao s kolnika i udario u kolni prilaz. Vozač je zadobio lake tjelesne ozljede, kao i 53-godišnja putnica na zadnjem sjedalu koja nije koristila sigurnosni pojas za vrijeme vožnje. 

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su zatekli 10 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,58 g/kg zabilježena je kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Jedan je vozač smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Osim njega, još su dvojica vozača uhićena zbog počinjenja teških prekršaja u prometu.

Stacionarne kamere zabilježile su 26 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.