Tijekom vikenda zabilježeno 13 prometnih nesreća

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Prema informacijama PU tijekom vikenda, od 4. do 6. veljače, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 15 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U Vukovaru je se, 4. veljače, oko 13,30 sati, dogodila se prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom. Kako navode iz policije 58-godišnji vozač osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka kretao se kolnikom ceste Ulice Blage Zadre te se dolaskom do raskrižja s Ulicom Dvanaest redarstvenika nije zaustavio kako bi propustio sva vozila koja su se kretala Ulicom Blage Zadre, a koja su imala pravo prednosti. Tom prilikom došlo je do udara osobnog vozila u bočni dio bicikla kojim je upravljao 63-godišnjak iz Vukovara. Uslijed pada s bicikla i udara u tlo, 63-godišnjak je teže ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je biciklist  upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,32 g/kg.

U petak, 4. veljače, dogodila se još jedna prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom.  Oko 20,30 sati 18-godišnjak iz Andrijaševaca upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom županijske ceste iz smjera Rokovaca u smjeru Vinkovaca. U jednom trenutku, vozač je naglo skrenuo na suprotnu prometnu traku te je došlo do udara u osobni automobil, također vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 25-godišnjakinja iz Andrijaševaca, krećući se u suprotnom smjeru. Oba vozila su nakon udara završila na zemljanoj površini uz kolnik. U prometnoj nesreći 25-godišnjakinja je teže ozlijeđena zadobivši ozlijede koje su po život opasne, dok je 18-godišnjak lakše ozlijeđen. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako 25-godišnjakinja za vrijeme upravljanja vozilom nije koristila sigurnosni pojas.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na Spačvi, u Vukovaru (4), Vinkovcima (3), Županji, Iloku, Bošnjacima, Nuštru i Drenovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 22 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,46 g/kg zabilježena je kod 51-godišnjeg vozača u Jarmini.

Stacionarne kamere su tijekom vikenda zabilježile 40 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti kod Gradišta.