Tijekom vikenda policija zabilježila 6 prometnih nesreća, 16 vozača pod utjecajem alkohola

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Prema navodima iz PU u nedjelju, oko 7,30 sati, na autocesti A3 Zagreb-Lipovac, izbio je požar na osobnom automobilu registracijskih oznaka Srbije, kojim je u smjeru Zagreba upravljao 18-godišnjak. Pripadnici JVP Županja lokalizirali su požar, nakon čega je obavljen očevid u suradnji s inspektorom zaštite od požara. Utvrđeno je kako je požar izazvan kvarom u prostoru akumulatora vozila, odakle se proširio na cijeli automobil koji je u požaru u potpunosti izgorio. U požaru nitko nije ozlijeđen. O utvrđenim činjenicama bit će upućeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom vikenda od 28. do 30. lipnja na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci, Ivankovo, Gaboš) i tri prometne nesreće  u kojima su ukupno četiri osobe ozlijeđene, tri lakše (Rajevo Selo, cesta D-46) i jedna teže (Stari Mikanovci).

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 16 vozača pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija 2,28 g/kg zabilježena je kod 68-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bošnjacima. Trojica vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere za nadzor prometa snimile su 25 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

U subotu, 29. lipnja oko 22 sata u Starim Mikanovcima, 45-godišnji vozač električnog romobila pod utjecajem alkohola od 1,2 g/kg, kretao se kolnikom, iako je bio dužan kretati se nogostupom te pritom nije koristio reflektirajući prsluk ili odjeću. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio je kontrolu nad romobilom i pao na rubni dio ceste, pri čemu je lakše ozlijeđen.