Pronađena osoba koja se sumnjiči za teške krađe

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Policijski službenici PP Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa. Sumnja se kako je u razdoblju od 13. do 26. lipnja u stambenoj zgradi u Vukovaru provalio u dva nenastanjena stana, vlasništvo 72-godišnjaka i 74-godišnjaka.

Iz jednog je otuđio nekoliko starih mobilnih uređaja, dok iz drugog stana nije ništa otuđio.
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 29. lipnja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a kaznena prijava protiv njega upućena je nadležnom državnom odvjetništvu. Rješenjem Županijskog suda u Vukovaru određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.

Policijski službenici PGP Županja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 24-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.
Policija je 29. lipnja oko 13,30 sati, u osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka na parkingu na odmorištu autoceste A3 Zagreb-Lipovac, zatekla 24-godišnjakinju i 29-godišnjaka u konzumaciji marihuane (tzv. „joint“).

Prilikom postupanja predali su policijskim službenicima navedenu ručno spravljenu cigaretu „joint“ (0,6 grama) te vrećicu sa 189 grama amfetamina, digitalnu vagu i prazne vrećice za pakiranje droge. Dovedeni su u službene prostorije PGP Županja, gdje je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava, protiv 29-godišnjaka za kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a protiv 24-godišnjakinje za kazneno djelo Omogućavanje trošenja droga. Sudskim rješenjem 29-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.