Tijekom vikenda policija zabilježila 21 prometnu nesreću

Foto: MUP RH

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je oko 11,30 sati, 20. kolovoza, izbio požar na osobnom automobilu u Vinkovcima na južnoj obilaznici.  Požar je izbio na osobnom automobilu marke „Ford“, uslijed kvara na električnim instalacijama. Požar su lokalizirali i ugasili pripadnici JVP Vinkovci. Tijekom požara nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

U ranim jutarnjim satima 20. kolovoza 2022. godine, na odmaralištu Babina Greda, iz otključanog osobnog automobila marke BMW talijanskih registracijskih oznaka otuđen je novčanik s novcem i osobnim dokumentima, čime je 61-godišnjem vlasniku pričinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna.  Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

U nedjelju, 21. kolovoza, 29-godišnjak je policijskim službenicima podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela  „Prijevara“.

„29-godišnjak je putem aplikacije “Whats App“ dogovorio prodaju dječje opreme s počiniteljem koji mu je poslao internetsku poveznicu u koju nakon otvaranja treba upisati broj bankovne kartice i CVC broj, dovodeći ga u zabludu da će mu time novac biti uplaćen na bankovni račun. Nakon što je to učinio, oštećeni je putem aplikacije mobilnog bankarstva dobio obavijest da mu je s bankovnog računa isplaćeno gotovo 4.000 kuna. Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo „Prijevara““, navode iz policije.

Tijekom proteklog vikenda, od 19. do 21. kolovoza, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježena je ukupno 21 prometna nesreća, od kojih je 14 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama te sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Starim Jankovcima, na graničnom prijelazu Bajakovo, u Ivankovu, Vinkovcima (2), Oroliku i  Vukovaru. U 11 prometnih nesreća 16 je osoba lakše ozlijeđeno (cesta Otok-Vrbanja-3, Vukovar, cesta Vinkovci-Ivankovo, cesta Vukovar-Negoslavci, cesta Bršadin-Nuštar, cesta Tordinci-Gaboš, Vinkovci, Lovas, Privlaka).

Jučer, 21. kolovoza, u tri prometne nesreće tri su osobe teže ozlijeđene, o čemu više slijedi:

Oko 03,30 sati u Vrbanji 26-godišnji vozač osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka je, uslijed upravljanja vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu od 1,16 g/kg i korištenja mobitela tijekom vožnje, te neprilagođene brzine kretanja vozila stanju ceste i atmosferskim prilikama (kolnik mokar i klizav), izgubio nadzor nad upravljačem, sletio s ceste i udario u zemljani most pri čemu je teže ozlijeđen.

Oko 11,40 sati u Lovasu, 36-godišnji motociklist, državljanin Srbije, nije prilagodio brzinu kretanja motocikla talijanskih registracijskih oznaka osobinama i stanju kolnika (zavoj ulijevo, mokar kolnik) uslijed čega slijeće s ceste te je pri padu s motocikla zadobio teške tjelesne ozljede.

Oko 21,00 sati u Dugoj ulici u Vinkovcima, 53-godišnji vozač osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, uslijed čega je udario 60-godišnjeg pješaka koji je teže ozlijeđen.

Stacionarne kamere zabilježile su 72 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na cesti kod Gradišta, 43 prekršaja. Tijekom vikenda devet osoba je zatečeno u prometu s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom. Najveća koncentracija alkohola od 2,6 g/kg zabilježena je u subotu, 20. kolovoza kod 53-godišnjeg vozača koji je uzrokovao prometnu nesreću. Dvije osobe smještene su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su u subotu, 20. kolovoza u 4,20 sati na autocesti Zagreb-Lipovac, na dionici kod Babine Grede, korištenjem uređaja za nadzor brzine kretanja vozila utvrdili kako je 30-godišnja državljanka Njemačke osobnim automobilom marke „Porsche“ njemačkih registracijskih oznaka upravljala brzinom od 226 km/h na dijelu autoceste gdje je dopušteno 130 km/h. Vozačici je izrečena novčana kazna u iznosu 5.000 kn i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.