Gimnazija Vukovar obilježila 130. rođendan

Foto: Studio DEA Dream

VUKOVAR, Prigodnim programom učenici i zaposlenici Gimnazije Vukovar proslavili su 130. godina od kako je pokrenuta inicijativa za osnivanjem Gimnazije. Proteklih 130 godina vukovarska Gimnazija postala je simbol odrastanja i obrazovanja mnogih generacija koji su u njoj stjecali znanje i bili lučonoše novoga doba.

Ravnateljica Gimnazije Giana Marović Zeko rekla je kako Gimnazija Vukovar i danas, 130 godina nakon osnutka, ponosno stoji uzdignuta nad gradom i bdije nad njegovim stanovnicima dijeleći sudbinu svih onih koji su najljepše dane svojega školovanja provodili u toj žutoj zgradi pripremajući se za izazove u budućnosti i ostvarenje svojih mladenačkih želja. Ističe kako je ona ishodište kulturnoga i nacionalnog identiteta i sjecište različitih svjetonazora i ideja, čijim se ostvarenjem ispunjava san mnogih generacija: svojim znanjem doprinijeti razvoju grada Vukovara. Koliko je obrazovanje značajno za razvoj društva, pokazali su Vukovarci koji su davne 1871. godine pokrenuli inicijativu za osnivanjem gimnazije.

Foto: Studio DEA Dream

„Čestitam 130. obljetnicu Gimnazije Vukovar i podarimo joj ono što zaslužuje. Nastavimo biti riznica znanja i ostvarimo svoju zamišljenu viziju, na korist i zadovoljstvo učenika, nastavnika i roditelja. Neka bogata tradicija i prošlost škole vječno ostanu temelji za izgradnju bolje budućnosti u koju će naši učenici hrliti znanjem, humanošću i vještinama, a mi ćemo im i dalje pružati uvjete za kvalitetno obrazovanje kakvo ima suvremena škola“, rekla je ravnateljica Gimnazije Giana Marović Zeko.

Povodom 130. obljetnice Gimnazije Vukovar izrađena je fotomonografija, a u predvorju i hodnicima škole postavljena je i izložba koja je rezultirala snimanjem videa te su tako učenici i zaposlenici tako, skromno ali dostojanstveno, od srca ostavili trag

Dodaju i kako zbog ograničenih mogućnosti izazvanih epidemijom korona virusa i propisanim epidemiološkim mjerama nisu bili u mogućnosti održati planiranu svečanu Akademiju ali su zato skromno i na dostojansven način posvetili vrijeme školi i jedni drugima pridržavajući se svih propisanih mjera. Osim navedenog svaki razredni odjel, u jutarnjim satima sa svojim razrednicima i ostalim predmetnim  nastavnicima, proveo je radionicu, debatu ili parlaonicu na prigodnu temu, što su također dokumentirali te će i to objaviti kao produkt obilježavanja Dana škole. Prikupili su i materijale različitih aktivnosti iz pojedinih nastavnih predmeta kako bi pokazali što još vrijedni učenici i nastavnici rade što će također biti dostupno na mrežnim stranicama.

Prigodni rođendanski video o Gimnaziji Vukovar možete pogledati na Internet stranici škole:

http://gimnazija-vukovar.skole.hr/