Tijekom vikenda policija zabilježila 14 prometnih nesreća

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, U proteklom tjednu, od 7. do 13. lipnja, policija u Vukovarsko – srijemskoj županiji evidentirala je dvije dragovoljne predaje i tri pronalaska oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva.

U ponedjeljak, 7. lipnja, građanin je prilikom obrade vrta iza obiteljske kuće u Bršadinu pronašao automatsku pušku, pet pripadajućih spremnika i 150 komada streljiva.

Prilikom izvođenja građevinskih radova na farmi Jakubovac, u Vukovaru, djelatnici su 8. lipnja pronašli četiri minobacačke mine bez upaljača, porijeklom iz Drugog svjetskog rata.

Prilikom obrade poljoprivredne površine na predjelu Beles kod Bapske mještabin Bapske je, 10. lipnja, pronašao dvije minobacačke mine.

Građanin s vinkovačkog područja, koji je želio ostati anoniman, je 11. lipnja policiji dragovoljno predao tri ručne bombe i 50 komada streljiva, dok je građanin s iločkog područja 12. lipnja predao jednu ručnu bombu, 0,1 kilograma vojnog eksploziva i 90 komada streljiva. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je izuzeo pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranio u skladište Policijske uprave do uništenja.

Tijekom vikenda, od 11. do 13. lipnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 14 prometnih nesreća, od čega 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te tri prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i jedna osoba smrtno stradala.

U prometnoj nesreći,koja se dogodila 12. lipnja u Otoku, pri pretrčavanju djeteta preko kolnika došlo je do naleta na tijelo djeteta prednjim desnim dijelom osobnog automobila. Dijete je od posljedica udara preminulo u Opšćoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Istog dana u prometnoj nesreći, u Vinkovcima, vozač osobnog automobila polukružno se okretao, uslijed čega je udario u vozača motocikla koji je pri padu lakše ozlijeđen.

Lakše je ozlijeđen i motociklist koji je 13. lipnja na cesti Andrijaševci – Retkovci izgubio nadzor nad motociklom i pri padu zadobio tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (4), Vođincima, Starim Mikanovcima, Šiškovcima, Županji, Cerni, Tovarniku i Drenovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,28 g/kg zabilježena je kod 39-godišnjeg vozača u Vinkovcima. Ovom vozaču i još četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Protekli vikend, od 11. do 13. lipnja u prometnim nesrećama lakše su ozlijeđena dva motociklista. Vukovarsko-srijemska policija je i prethodnog vikenda, od 4. do 6. lipnja, zabilježila dvije prometne nesreće u kojima su teže ozlijeđena dva motociklista.