Tijekom vikenda policija zabilježila 14 prometnih nesreća

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Tijekom vikenda, dogodilo se 14 prometnih nesreća, 10 sa materijalnom štetom u Vinkovcima i Županji po dvije, Vukovaru, Gabošu, Bošnjacima, Babinoj Gredi, Antinu i Mirkovcima te 4 sa ozlijeđenom osobom.

U petak, 8. rujna oko 09,00 sati u Županji, na obilježenom pješačkom prijelazu došlo je do naleta osobnog automobila kojim je upravljao 75-godišnjak na tijelo 76-godišnjaka koji se kretao obilježenim pješačkim prijelazom i zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 9. rujna oko 11,00 sati na državnoj cesti DC55 (Vinkovci-Županja) kod benzinske postaje „INA Desetka“, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, 35-godišnji vozač osobnog automobila nalijeće na osobni automobil kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 42-godišnja vozačica u čijem vozilu je lake tjelesne ozljede zadobila 10-godišnja putnica.

U subotu 9. rujna oko 23,30 sati na ŽC4149 (Jarmina-Karadžićevo) 35-godišnji vozač motocikla nije prilagodio brzinu kretanja zavoju zbog čega dolazi do slijetanja s ceste, pri čemu je vozač zadobio teške tjelesne ozljede.

U nedjelju 10. rujna oko 18,20 sati u Petrovcima, 19-godišnja vozačica osobnog automobila nije prilagodila brzinu kretanja vozila zavoju zbog čega dolazi do slijetanja vozila s ceste i prevrtanja vozila u kojem su se prevozila tri putnika i nisu koristili sigurnosni pojas, pri čemu su 19-godišnja putnica i 22-godišnji putnik zadobili lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,81 g/kg zabilježena je kod 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za dva vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 33 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.