Tijekom vikenda policija zabilježila 14 prometnih nesreća

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u nedjelju, oko 19,45 sati, izbio je požar na štandu u Vinkovcima. Požar su ugasili pripadnici JVP Vinkovci.

„Očevidom je utvrđeno da je ljudskom radnjom izazvan požar na štandu, uslijed čega je došlo do oštećenja. Policija provodi izvide, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava“, stoji u priopćenju policije.

Tijekom vikenda, od 9. do 11. lipnja 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 14 prometnih nesreća, od čega 10 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta(Vinkovci-2, Komletinci, Rokovci, Županja, Gradište, Privlaka, Vukovar-2, Pačetin), te četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 9. lipnja, oko 13,40 sati, 58-godišnjakinja iz Vukovara, upravljala je osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Kudeljarske ulice u Vukovaru. Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, pri pretjecanju vozila daruvarskih registracijskih oznaka koje se zaustavilo kako bi propustilo pješaka, 68-godišnjaka iz Vukovara, došlo je do udara vozila 58-godišnjakinje u tijelo pješaka. Uslijed udara i pada na tlo, pješak je teže ozlijeđen.

Također u petak, 9. lipnja, oko 15,10 sati, 69-godišnjak iz Petrovaca, upravljao je osobnim vozilom vukovarskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Vukovarske ulice u Petrovcima, iz smjera Starih Jankovaca u smjeru Vukovara.

Pri skretanju na kolni prilaz, 69-godišnjak je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku te uslijed nepropuštanja motociliste koji se kretao iz suprotnog smjera, došlo je do udara vozila u motocikl. Uslijed udara i pada, motociklist, 28-godišnjak iz Starih Jankovaca teže je ozlijeđen, dok je putnica u vozilu, 63-godišnjakinja iz Petrovaca, lakše ozlijeđena.

U subotu, 10. lipnja, oko 23,35 sati, 32-godišnjak iz Đeletovaca, upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice bana Jelačića u Đeletovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, pri prolasku kroz raskrižje Ulica Braće Radić, Matije Gupca i Bana Jelačića, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila, udario u ukrasne posude za cvijeće, potom u stakleni izlog trgovine mješovitom robom i na koncu probio vozilom izlog te vozilom ušao u unutrašnjost objekta. Očevidom je utvrđeno kako je 32-godišnjak upravljao vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu od 2,27 g/kg, bez korištenja sigurnosnog pojasa. U prometnoj nesreći 32-godišnjak je lakše ozlijeđen.

U nedjelju, 11. lipnja, oko 18,00 sati, 68-godišnjak iz Vinkovaca, upravljao je biciklom na električni pogon, krećući se kolnikom Ulice Josipa Kozarca u smjeru Ulice Ivana Kozarca u Vinkovcima, pri skretanju, 68-godišnjak je izgubio nadzor na upravljačem bicikla te pao na kolnik i teže se ozlijedio. Očevidom je utvrđeno kako je 68-godišnjak upravljao biciklom uz prisutnost alkohola u organizmu od 1,79 g/kg.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 7 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,76 g/kg zabilježena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Komletinaca, koji je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom u subotu, 10. lipnja, oko 00,20 sati u Komletincima. Stacionarne kamere zabilježile su 35 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.