Tijekom vikenda policija zabilježila 13 prometnih nesreća

Foto: Radio Dalmacija - Ilustracija

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su tijekom protekla dva tjedna (30. 11. – 12.12.2021. godine)građani policiji predali jednu automatsku pušku PPŠ (tzv. „Špagin“) sa jednim pripadnim spremnikom, dvije protupješačke mine, jednu ručnu bombu, 0.40 kilograma privrednog eksploziva te 75 komada raznovrsnih streljiva.

Tijekom vikenda, od 10. do 12. prosinca 2021. godine dogodilo se 13 prometnih nesreća, 3 sa ozlijeđenom osobom i 10 sa materijalnom štetom.

U Županji, 46-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila sletio je vozilom s ceste i zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

U Vukovaru, 29-godišnja vozačica osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu ušla je u raskrižje na crveno svjetlo i udarila u drugo vozilo, pri čemu su tri sudionika zadobila lake tjelesne ozljede.

U Štitaru, 35-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu nije skretao sredinom prometne trake, sišao sa kolnika i vozilom udario u objekt uz cestu pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Rajevu Selu, Vukovaru dvije, Gabošu, Županji dvije, Vinkovcima, Trpinji, Vrbanji i Otoku.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 14 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,29 g/kg zabilježena je kod 35-godišnjeg vozača u Štitaru. Prema dva vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 9 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D2, 8 prekršaja