Tijekom vikenda policija zabilježila 10 prometnih nesreća

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Tijekom vikenda, dogodilo se 10 prometnih nesreća, 5 s materijalnom štetom (Ilok-2, Vukovar, Vinkovci, autocesta A3) i 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.  U subotu, 13. travnja oko 08,00 sati, 34-godišnjak iz Dubrovnika upravljao je osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka krećući se kolnikom u Karadžićevu, iz smjera Jarmine u smjeru Karadžićeva. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 34-godišnjak je vozilom sletio u odvodni kanal, a potom vozilom udario u ogradu obiteljske kuće. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen putnik u vozilu, također 34-godišnjak iz Dubrovnika.

Također u subotu, 13. travnja, oko 11,20 sati, 75-godišnja državljanka Austrije, kretala se osobnim vozilom autocestom A3, iz smjera Zagreba u smjeru Lipovca. U jednom trenutku vozilom je prešla u zaustavnu traku, zahvatila travnatu površinu te je nakon udara u zaštitu ogradu i udara u odvodni kanal došlo do rotacije vozila. U prometnoj nesreći 75-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

Isto tako, u subotu, 13. travnja, oko 19,00 sati, 34-godišnjakinja iz Vukovara je pri neopreznom skretanju vozilom na kolni ulaz obiteljske kuće, udarila vozilom u prednji dio osobnog vozila koje je u tom trenutku pretjecalo vozilo koje se kretalo iza vozila 34-godišnjakinje, a kojim je upravljao 22-godišnjak iz Šarengrada. Oba vozila su pri udaru prešla preko rubnjaka i travnate površine, kao i pješačko-biciklističke staze, dok je vozilo 22-godišnjaka udarilo u hidrant te se zaustavilo. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 34-godišnjakinja.

U nedjelju, 14. travnja, oko 14,40 sati, 85-godišnjak iz Vukovara, upravljao je osobnim vozilom u Vukovaru. Dolaskom do raskrižja, nije se zaustavio sukladno postojećem prometnom znaku „stop“ te je došlo do udara u vozilo kojim je upravljao 33- godišnjak iz Vođinaca. Vozilo 33-godišnjaka se odbija te udara u treće vozilo, kojim je upravljao 39-godišnjak iz Vukovara. Vozilo 39-godišnjak se od siline udara odbija unazad te udara u prometni znak. U prometnoj nesreći pet je osoba lakše ozlijeđeno, 33-godišnji i 39-godišnji vozači vozila kao i troje putnika iz vozila.

Također u nedjelju, 14. travnja oko 19,07 sati, 43-godišnjakinja iz Starih Mikanovaca upravljala je osobnim vozilom krećući se kolnikom ceste Vinkovci-Ivankovo. Pri pretjecanju bicikliste koji se kretao ispred 43-godišnjakinje u istom smjeru, zbog nedovoljno držanog razmaka, došlo je do udara u biciklistu, 67-godišnjaka iz Ivankova, koji je pritom lakše ozlijeđen.