Tijekom vikenda 14 prometnih nesreća s sedam ozlijeđenih osoba

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se 14 prometnih nesreća, od kojih devet u kojima je nastupila samo materijalna šteta, tri prometne nesreće u kojima je ukupno pet osoba lakše ozlijeđeno, te dvije prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

Od prometnih nesreća policija izdvaja onu koja se dogodila u nedjelju, oko 7,40 sati u Vinkovcima i u kojoj je teže ozlijeđen 43-godišnji motociklista iz Nuštra koji je upravljao motociklom marke „Keeway“, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Zvonimirove ulice u Vinkovcima. Obzirom da brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju kolnika, u jednom trenutku izgubio je nadzor nad motociklom te je pao i teže se ozlijedio.

U Cerni, također u nedjelju, oko 23,00 sati, 31-godišnjak iz Cerne upravljao je osobnim automobilom marke „VW Golf“, županjskih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Kralja Tomislava u Županji. Dolaskom do raskrižja ulica Braće Radić, J. J. Strossmayera i Kralja Tomislava oduzeo je prednost prolaska biciklistu, 22-godišnjaku iz Cerne. Uslijed udara i pada na kolnik, 22-godišnjak je teže ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako je 31-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

ĐURO KARALIĆ