Tijekom srpnja obilježit će se pola stoljeća postojanja vinkovačke Turističke zajednice

Foto: TZ Vinkovci

VINKOVCI, Izložbom Turističke zajednice i Državnog arhiva iz Vukovara “Naših pola stoljeća”, autorice Mirele Baličević, koja će 4. srpnja biti otvorena u Gradskom kazalištu Joze Ivakića, započeti će niz događanja kojima će se u srpnju obilježiti 50 godina postojanja Turističke zajednice grada Vinkovaca.

“Izložba će biti prigoda da se posjetitelji upoznaju s svime onime što smo u ovih pola stoljeća radili ali i sa aktivnostima koje namjeravamo provoditi u budućnosti”, kazala je Martina Matković na konferenciji za novinare.

Po njezinim riječima, iako je prošlo 50 godina od osnutka turističke zajednice, turizam se u Vinkovcima još uvijek traži i pokušava izboriti za mjesto na sve zahtjevnijem turističkom tržištu te se stoga neprestano osmišljavaju novi turistički proizvodi poput programa Živuće povjesti koji je prije dvije godine pokrenula upravo turistička zajednica.

“Kako bi građane dodatno upoznali s nekim činjenicama iz povjesti našega grada, u prigodi oblježavanja 50-te obljetnice djelovanja naše turističke zajednice, 16. srpnja, u središtu Vinkovaca bit će izvedeni programi Živuće povjesti “Stari Vinkovci bana Šokčevića” i “Slavonska krv vinkovačkih književnika””, navela je Matković.

Građane je pozvala da se dan ranije pridruže fišijadi i zabavnom progamu koji će se održati na Šetalištu Dionizija Švagelja uz rijeku Bosut. Vrhunac obilježavanja polustoljetnog djelovanja Turističke zajednice grada Vinkovaca bit će 19. srpnja kada će u Gradskoj vijećnici bit predstavljen novi turistički vodič i ponuda grada Vinkovaca.

ĐURO KARALIĆ