“Mame iz Đakova i okolice” predale pedijatriji i rodilištu vinkovačke bolnice donaciju vrijednu 13.000 kuna

mame, bolnica, Vinkovci, donacija, Djakovo
Foto: moje-djakovo.com

VINKOVCI, Posteljina za dječje krevetiće, jastuci za dojenje, grijači bočica, beskontaktni i digitalni toplomjeri, izdajalice, bočice, kozmetika za bebe, kreme za majke, ručnici, tetra pelene, deke i malena odjeća za bebe, sve su to prikupile mame i donatori velika srca, koje je organizirala Đakovčanka Dajana Zeko (34) i kao zajednička predstavnica svih sudionika akcije okupljenih oko Facebook grupe “Mame iz Đakova i okolice”, te korisne predmete i potrepštine, u vrijednosti od 13.000 kuna, predala Odjelu za pedijatriju i rodilištu Opće županijske bolnice Vinkovci.

Vrijedan su vinkovački “paket” primile voditeljica Odjela za pedijatriju dr. Marija Jurković i glavna odjelna sestra Martina Rajić.

“Iskreno se nadam kako će ovaj primjer potaknuti i druge osobe da svojim donacijama osiguraju što bolje uvjete liječenja mališanima u ovoj, ali i svim drugim bolnicama diljem zemlje, koje imaju ovakve ili slične potrebe. Pouzdano znam da su pedijatriji u Vinkovcima prijeko potrebna dva klima uređaja pa neka njihova nabavka bude naš sljedeći korak”, kazala je Dajana Zeko, čija je grupa mama s najraširenije društvene mreže u hipu okupila tisuću majki, a širi se i dalje.

Facebook grupa “Mame iz Đakova i okolice” u svom djelovanju imala je  već desetak humanitarnih akcija. Tako su za Božić u suradnji s đakovačkim ugostiteljima obišle male pacijente vukovarske i vinkovačke pedijatrije darivajući ih igračkama, slikovnicama i slatkišima.

Izvor: moje-djakovo.com