Tijekom posljednja 24 sata zabilježeno 6 prometnih nesreća

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 6 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s materijalnom štetom (Granični prijelaz Županja, A3 i Ivankovo), dok je u tri prometne nesreće ukupno pet osoba ozlijeđeno, četiri lakše i jedna teže (Retkovci, Ilok i Vukovar).

Jučer, 8. kolovoza oko 14.15 sati, 52-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se Ulicom Braće Radić u Retkovcima u smjeru Prkovaca, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, izgubio nadzor nad vozilom, prešao vozilom na suprotnu prometnu traku te udario u teretni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 33-godišnjak. U prometnoj nesreći 52-godišnjak je teže ozlijeđen, dok su 33-godišnjak i 23-godišnji putnik iz teretnog vozila lakše ozlijeđeni. Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću u kojoj ima ozlijeđenih osoba, 52-godišnjaku će biti uručen obavezni prekršajni nalog, a o prometnoj nesreći policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Oko 19 sati, na autocesti Zagreb-Lipovac u blizini Babine Grede, 32-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, upravljajući skupom vozila, teretnim i priključnim vozilom – makedonskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (1,68 g/kg), iz smjera Zagreba u smjeru Bajakova, uslijed nepropisnog kretanja vozilom, izgubio nadzor nad vozilom, prešao na zelenu površinu i udario u zaštitnu ogradu. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog počinjenog prekršaja kojim je izazvao prometnu nesreću 32-godišnjem vozaču je izdan prekršajni nalog.