Novi pokušaji prelaska državne granice s krivotvorenim ispravama

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz policije su u redovitom priopćenju izvijestili kako je jučer, 7. kolovoza, u 7.20 sati, na graničnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku pristupila 73-godišnja državljanka Sjeverne Makedonije koja je policijskim službenicima predočila putnu ispravu Sjeverne Makedonije. Također, oko 14.50 sati, putnu ispravu Sjeverne Makedonije tijekom ulazne granične kontrole policijskim službenicima na uvid dao je i 22-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije.

„U oba slučaja, zbog sumnje kako se radi o krivotvorenim  graničnim numeratorima u putnoj ispravi, policijski službenici su obavili dodatne provjere osobnih dokumenata te je njihova sumnja i potvrđena. Nad 73-godišnjakinjom i 22-godišnjakom provedeno je kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo Krivotvorenje isprave“, stoji u priopćenju policije.

Jučer, 7. kolovoza, 63-godišnjak iz Vrbanje je prijavio policiji da je u vremenu od 20. srpnja do 6. kolovoza, ispred skladišta u Županji, otuđeno više komada rebrastih limova i drvenih greda. 63-godišnjem vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Policijski službenici obavili su očevid te nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 8 prometnih nesreća, u 7 prometnih nesreća je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-4, Babina Greda, Andrijaševci i Nijemci) te jedna prometna nesreća u Županji, u kojoj je smrtno stradao 77-godišnji vozač osobnog automobila županjskih registracijskih oznaka.