Terešek: dokazat ćemo da Stevo Culej nije kriv

VUKOVAR, Na Općinskom sudu u Vukovaru u srijedu je održano prvo ročište u postupku protiv saborskog zastupnika HDZ-a Steve Culeja kojega se optužuje za izazivanje nereda 2. rujna 2013. godine u Vukovaru kada je skupina prosvjednika, nezadovoljna postavljanjem dvojezičnih ploča na državne ustanove u Vukovaru, razbila ploče, a u naguravanju lakše je ozlijeđeno dvoje policajaca.

“Mi tvrdimo i iza toga stojim da gospodin Culej nije poticao mnoštvo na nasilje već je došavši na taj skup goovrio i izražavao svoje stavove o čirilićnim pločama”, kazao je Vladimir Terešek, odvjetnik Steve Culeja napominjući kao je riječ o relativno novom kaznenom dijelu koje u kazneni zakon uvedeno 2013. godine.

Zbog početka sudskog postupka na vukovarskom Općinskom sudu Stevi Culeju skinut je zastupnički imunitet u Hrvatskom saboru u kojem je Culej saborski zastupnik HDZ-a.

“Ovo je grad zla i najvećih zločina počinjenih u naše vrijeme. U ovom gradu je dozvoljeno da onaj koji je ubijao hrvatske građane danas nosi časnu odoru hrvatske policije”, kazao je Culej dodajući kako hrvatski suci “presuđuju i u odsutnosti oslobađaju najveće zločince poput Radenka Alavanje”.

Stevo Culej također je ironično poručio kako mu drago što je pažnja usmjerena prema njemu i što hrvatsko pravosuđe, DORH i policija sudjeluju i surađuju u svim radnjama koje su na dobrobit hrvatskog naroda.

Nastavak suđenja zakazano je za 12. svibnja.

ĐURO KARALIĆ