52. Vinkovačke jeseni od 8. do 17. rujna pod geslom “Iz Slavonije”

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Na prvom sastanku Organizacijskog odbora 52. Vinkovačkih jeseni utvrđen je program ovogodišnje manifestacije koja će se, kako je najavljeno, održati od 8. do 17. rujna pod geslom “Iz Slavonije”.

Pojašnjeno je kako je geslo proizašlo iz pjesme Vladimira Kovačića “Ex Slavonia”.

„Drago mi je da je moja prva službena dužnost baš Organizacijski odbor Vinkovačkih jeseni, čime želim javno pokazati koliko mi je stalo do ove manifestacije u koju se grad sve više uključuje i na kojoj rade, uz našu gradsku tvrtku, i svi naši gradski odjeli. Vinkovačke jeseni najznačajnija su manifestacija tradicijske kulture, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji. Želimo da svake godine budu sve bolje sa št o više sadržaja i želimo da uistinu traju 10 dana i 24 sata dnevno“, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Po riječima tajnika ZAKUD-a Stjepana Đurkovića, i ovogodišnje Vinkovačke jeseni započet će Županijskom smotrom folklora na kojoj će nastupiti više od 50 KUD-ova s područja Vukovarsko-srijemske županije, a kruna događanja je Svečani mimohod svih sudionika i revija konjskih zaprega, koji će ulicama grada proći u nedjelju, 17. rujna u 10 sati.

„Kao i svake godine, tako smo i ove, za sve posjetitelje pripremili niz novina. Najveća će biti Vinski grad, koji će se smjestiti uz središnji vinkovački Trg bana Josipa Šokčevića. Radi se o projektu tvrtke Vinart, koja okuplja vinare iz Europe, ali i svijeta i koja već ima velikog iskustva s organizacijom sličnih evenata na međunarodnoj razini. I ove godine središnje mjesto će biti Slavonski sokak s više od 50 štandova i kućica, restoranima i velikim šatorom. Ukratko, na kraju možemo reći kako će u popratnom dijelu programa Vinkovačkih jeseni biti više od 60 događanja, a ne smijemo zaboraviti ni veliki broj kvalitetnih koncerata od kojih izdvajamo one Petra Graše, Lana Jurčević, Mate Bulića, Jasmina Stavrosa, Najboljih hrvatskih tamburaša i mnogih drugih. Posebno bogat bit će program Urbanih jeseni, a ove godine Mali divani održavaju se čak dva dana, u petak i subotu, u prostoru Velikog šatora uz ponudu jela i pića, te bogat glazbeni program i besplatan ulaz“, naglasila je direktorica gradske tvrtke Promo Cibalae Mirjam Jukić.