Tema ovogodišnje manifestacije Znanost za mlade je “Suživot čovjeka i robota”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji udruge Lotusmedia, te potporu Rotary kluba Vukovar, u četvrtak 28. rujna organizira se 7. manifestacija pod nazivom „Znanost za mlade“. Organizatorica Mara Majstorović podsjeća kako su tijekom proteklih godina u okviru ove manifestacije dovodili svjetski poznate znanstvenike, poput Ivice Đikića, a kao gosta su imali i dobitnike Nobelove nagrade.

„Tema ovogodišnje manifestacije je „Suživot čovjeka i robota“, a kao goste imamo akademika Bojana Jerbića te doktoranda Branimira Ćarana. Gost je i Ilja Uzelac Bujišić sa Sveučilišta Cambridge, osiholog Mario Krajinović te game developer Leo Tot. Biti će tu i izvrsni učenici kao i njihovi mentori“, rekla je Majstorović.

Uz niz novih i zanimljivih informacija koje će se moći čuti posjetitelji će imati prilike vidjeti i robota i što sve on može. Očekuje se dolazak i velikog broja učenika iz Vukovara ali i cijele Vukovarsko – srijemske županije.

Ovogodišnja manifestacija Znanost za mlade održava se u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke s početkom od 17 sati. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.