Sveti Nikola svečano dočekan u Vukovaru, otvoreno i gradsko klizalište

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Na Trgu Republike Hrvatske upriličen je doček svetoga Nikole, a kako je i najavljeno ranije otvoreno je i klizalište. Prema programu sveti Nikola se fijakerom dovezao do Trga zajedno sa zamjenicom gradonačelnika Vukovara Ivanom Mujkić. Okupljenim brojnim mališanima tom prilikom sveti Nikola podijelio je i slatkiše dok ih je Krampus zaobišao. Prilikom dolaska na pješačkom mostu u središtu grada sveti Nikola i velečasni Matija Marinić položili su vijenac u Vuku. Na trgu ih je dočekao i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te su zajedno otvorili gradsko klizalište na radost brojnih Vukovaraca.

„Drago mi je što na radost mnogobrojnih sugrađana, ali i posjetitelja iz okolnih mjesta otvaramo klizalište koje će, vjerujem upotpuniti ovaj naš Advent u Vukovaru. Klizalište će raditi tijekom prosinca i siječnja svakog radnog dana od 9:00 do 21:00, vikendom do 22:00 sata, a klizaljke su besplatne”, rekao je Pavliček.

Nakon otvorenja klizališta u šatoru je u organizaciji Dječjeg vrtića Vukovar 1 održan prigodni program, u u predstavi koju su pripremile odgojiteljice vrtića sudjelovao je i sveti Nikola.