SDSS se oglasio nakon najnovijih uhićenja u Vukovaru: Posljednja postupanja policije dolaze nakon kampanje pojedinih političara

VUKOVAR, Poslije jutrošnjih uhićenja i privođenja u Vukovaru osoba koje se dovode u vezu sa ratnim zločinima počinjenim 1991. godine oglasio se i SDSS koji navode kako najnovija uhićenja izražavaju zabrinutost.

„Ne želeći ulaziti u rad policije, a još manje ometati istražne radnje o pitanjima ratnih zločina, naša se zabrinutost temelji na činjenici da posljednja postupanja policije dolaze nakon kampanje koju su pojedini političari na nacionalnom i lokalnom nivou pokrenuli u cilju izvršenja pritiska i na policiju i na istražne organe. Ta kampanja kao i posljednji postupci policije kod pripadnika srpske zajednice na području Grada Vukovara i šire dovode se u zajedničku vezu, izazivaju strah i sumnju u nepristranost u neophodnoj istrazi neprocesuiranih ratnih zločina. Danas privedeni pojedinci, prema našim saznanjima, do sada su se uredno odazivali informativnim razgovorima i ničim nisu pokazivali bilo spremnost na opstrukciju bilo na izbjegavanje suradnje sa policijom. Njihovo privođenje, bojimo se, može imati za cilj zadovoljavanje aktera kampanje koji su u društvu stvorili takvu atmosferu i koji su širili netrpeljivost prema pripadnicima srpske zajednice. SDSS i ZVO podsjećaju još jednom da su privrženi sankcioniranju svih ratnih zločina, neovisno o nacionalnosti počinitelja i žrtve, te podsjećaju javnost da do sada zločini počinjeni prema Srbima na području grada Vukovara i drugim mjestima ostaju neprocesuirani, a kampanja procesuiranja prema pripadnicima srpske zajednice se nastavlja“, navodi se u priopćenju SDSS-a Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te Zajedničkog vijeća općina.