Svečano otvoren 27. Festival glumca

Foto: VSŽ

VUKOVAR, Predstavom „Dekorater“ zagrebačkog Kazališta Lectirum sinoć je u Hrvatskom domu u Vukovaru započeo 27. Festival glumca, na kojem će od 5. do 13. rujna u pet vukovarsko-srijemskih gradova biti odigrano 14 kazališnih predstava.

Festival glumca zajednički su proglasili otvorenim vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednica Hrvatskog društva dramskih umjetnika Perica Martinović.

„Festival će se održati suzdržano u svemu osim u kazališnoj umjetnost, osim u riječi koja će odzvanjati s ove i drugih scena unutar Vukovarsko-srijemske županije“, rekao je predsjednik Festivalskog vijeća Joško Ševo, aliudirajući na epidemiološke mjere pod kojima se održava ovogodišnji Festival glumca.

Predstave je za festival odabrao ovogodišnji festivalski izbornik i glumac zagrebačke „Komedije“ Nedim Prohić, a o nagradama će odlučivati ocjenjivački sud u kojem se nalaze umirovljena glumica i nacionalna prvakinja HNK Zagreb Branka Cvitković, glumac osječkog HNK Vjekoslav Janković te glumac splitskoga HNK Pere Eranović.