Podjela bodova u županijskom derbiju, HNK Vukovar 1991 – NK Graničar 1:1

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U derbiju 4. kola 3.HNL momčadi HNK Vukovara 1991. i NK Graničara odigrali su neriješeno i podijelili bodove. Vukovarci su u utakmicu ušli puno bolje te su tijekom prvoga poluvremena imali znatno više loptu u nogama.

Pleli su Vukovarci oko gola igrača iz Županije te je izgledalo kako će to biti jedna sigurna pobjeda. Kada je Jakov Biljan postigao vodeći zgoditak mnogi su već mislili kako će mreža vratara Ivkića biti napunjena do kraja. Imali su Vukovarci u prvom poluvremenu i nekoliko izglednih prilika koje nisu realizirali. Županjci su se branili organizirano, a u 45-om minutu su propustili izglednu priliku za zgoditak s kojom su pokazali kako se neće samo tako predati. Pokazali su to u drugom poluvremenu u kojem su nadigrali domaćine. Igrači Graničara su bili bolji tijekom nastavka igre te su i oni propustili nekoliko prigoda. Izjednačujući zgoditak postigao je Josip Lešić. Po mnogima podjela bodova je najrealnija poslije viđenoga u kojoj i jedna i druga momčad mogu biti zadovoljni. Utakmicu je obilježilo niz pogrešnih dodavanja, grešaka, soliranja…  

HNK Vukovar 1991: Marijanović, Škarica, Dogan, Biljan, Džalto, Stojanović, Mrkonjić, Tustonjić, Tadić, Julian, De Jesus. U protokolu su bili još i Mečić, Konjević, Knežević, Mlakić, Brajković, Ljajić, Bariđić (trener: Ante Bulat)

NK Graničar: Ivkić, Dabić, Pejčić, Levec, Huber, Lešić, Hodak, Vincetić, Lotar, Babić, Berač. U protokolu su bili još i Primeča, I. Kovačević, H. Kovačević, Lukačević, Kegalj, Krznarić, Pastuović (trener: Dražen Ilić)

Kada je riječ o danas odigranim utakmicama u 3.HNL treba napomenuti i kako je momčad NK Vuteks Sloge iz Vukovara izgubila rezultatom 2:0 na gostovanju u Kutjevu