Svečanim mimohodom završile 55. vinkovačke jeseni

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Svečanim mimohodom kojim su ulicama Vinkovaca prošli članovi 31 KUD-a iz Vukovarsko-srijemske županije, 25 svečano ukrašenih konjskih zaprega i 30 konjanika, u Vinkovcima su danas završile 55. vinkovačke jeseni.

Uslijed pandemije koronavirusa, ovogodišnja vinkovačka tradicijska jesenka manifestacija trajala je samo tri dana te je uz mimohod održana još samo svečanost otvorenja i Slavonski sokak dok su izostale tradicionalne Dječje vinkovačke jeseni, Državna smotra izvornog hrvatskog foklora, zabavni i tamburašnji koncerti te druga događanja.

Međutim, na ulicama grada na Bosutu danas se okupio velik broj zaljubljenika u izvorni hrvatski folklor koji unatoč pandemiji koronavirusa nsiu željeli propustiti nastupe sudionika svečanog mimohoda. Nastupi folklornih skupina iz drugih dijelova Hrvatske koja su trebala doći ove godine na Vinkovačke jeseni, a nisu zbog pandemije koronavirusa, snimljeni su ranije u njihovim mjestima te su emitirani na video zidu i izravnom prijenostu HRT-a, čime su i oni ostali dio ovogodišnjih, 55. vinkovačkih jeseni.

Nakon što su posljednji sudionici prošli preko pozornice na Trgu bana Josipa Šokčevića, 55. vinkovačke jeseni zatvornima je proglasio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić pozvavši na iduće, 56. Vinkovačke jeseni uz vjeru kako će one biti održane u starom “formatu” i još spektakularnije.