Svečanim mimohod sudionika 54. Vinkovačke jeseni na svome vrhuncu

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Više od 4.500 čuvara hrvatske tradicijske baštine prošlo je u nedjelju ulicama i trgovima Vinkovaca u svečanom mimohodu sudionika i reviji konjskih zaprega 54. Vinkovačkih jeseni, najspektakularnijoj priredbi vinkovačke jesenske manifestacije.

Foto: Đuro Karalić

Prolazeći kroz grad, od Gradske tržnice do stadiona HNK Cibalije, članovi iz 69 folklorne skupine pjesmom i plesom predstavili su kraj iz kojeg dolaze, a nakon njih ulicama je protutnjalo 30 svečano ukrašenih kočija i 50 jahača na konjima.

Foto: Đuro Karalić

Najljepšom zapregom na 54. Vinkovačkih jeseni proglašena je zaprega Krešimira Čorića i Hrvoja Čobankovića iz Iloka, zatim Vinka Puškarića iz Vinkovaca te Ivana  Lučića i Adama Stojanovića iz Babine Grede.

Foto: Đuro Karalić

 Sa središnje pozornice na Trgu bana Josipa Šokčevića, mimohod su u nazočnosti vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića i vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, pratili izaslanik predsjednice Republike, predsjednik HGK Luka Burilović, izaslanici predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade, saborski zastupnik Mladen Karlić i ministar državne imovine Mario Banožić te drugi.

Foto: Đuro Karalić

Na kraju mimohoda građani i gosti su zajedno s folklorašima zaplesali, sada već tradicionalno, najveće šokačko kolo.

Foto: Đuro Karalić