Sve spremno za početak gradnje Poduzetničkog inkubatora Vinkovci

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić potpisao je u četvrtak ugovor s izdvođačima radova na izgradnji Poduzetničkog inkubatora Vinkovci, tvrtkama Suhomont iz Vinkovaca i Gleter iz Štitara. Projekt je to vrijedan 21,3 milijuna kuna, od kojih je 19,9 milijuna kuna nepovratnog novca iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa “Konkuretnost i kohezija”, kroz projekt “Razvoj poslovne infrastrukture”.

Poduzetnicima će na raspolaganju, na nekoliko etaža, biti pet proizvodnih pogona, 14 uredsko-poslovnih prostora, coworking prostor sa šest opremljenih radnih jedinica te konferencijska i višenamjenska dvorana površine 2147 prostornih metara, a sve to u Ulici Dragutina Žanića – Karle, u dvorištu iza Lovačkog doma.

“Želimo pomoći mladim poduzetnicima da što prije stanu na vlastite noge. Što se tiče samih potpora koje mladi poduzetnici mogu dobiti u Vinkovcima, pored besplatnog prostora u Tehnološkom parku, mogu dobiti i financijsku potporu za osnivanje same tvrtke, sufinancirali smo i kamate po kreditima, a naša gradska razvojna agencija VIA izrađuje poslovne planove i prijave na fondove na koje se mogu javiti”, rekao je Bosančić.

Potpisavanju ugovora nazočan je bio i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro te predstavnici Agencije za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA na čelu s direktoricom Mirtom Štrk.

“Vjerujem kako će vinkovački Poduzetnički inkubator biti od velike pomoći mladim poduzetnicima i pružiti im priliku da osmisle i provedu u život poslovne zamisli”, kazao je Josip Dabro podsjetivši kako je nedavno započela i gradnja Poduzetničkog inkubatora u Otoku.