Sušac: Uskoro sastanak roditelja pretučene djece i čelnika Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac najavio je i skoro održavanje sastanka između roditelja djece pretučene početkom godine u središtu grada i predstavnika grada predvođenih gradonačelnikom Ivanom Penavom. Rekao je kako će se sastanak održati ovih dana te da gradska služba za protokol dogovara sve detalje. Sušac je kazao i kako se nada da se više takav incident neće dogoditi u Vukovaru rekavši da surađuju s policijom. Najavio je i mogućnost da se radi prevencije u središtu grada postavi više nadzornih kamera.

Isto tako bilo je riječi i o broju posjeta riječnih kruzera Vukovaru tijekom 2023. godine po kojemu je Vukovar tijekom proteklih godina postao prepoznatljiv.  

„Imali smo planirano pristajanje 341 kruzera ali ih je tijekom prošle godine kod Vukovara pristalo njih 347 sa ukupno oko 46.000 turista. Od prijema svakoga broda Grad Vukovar ostvaruje i određene prihode koji su namjenski i čuvaju se na gradskom proračunu za projekte turističke infrastrukture. Tako smo prošle godine od prijema kruzera uprihodili 36.000 eura koje ćemo, kada se još nakupe, iskoristiti za izgradnju novoga pristana. Nadamo se kako će nam i 2024. godina, kada je riječ o broju dolazaka riječnih kruzera biti isto tako dobra kao i prošla godina“, rekao je Sušac.