Sukob na trgu u Vukovaru, više osoba napalo dvojicu Vukovaraca

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, U četvrtak, oko podne, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru više osoba je napalo 24-godišnjaka i 29-godišnjaka, oba iz Vukovara. 24-godišnjak je prevezen u vukovarsku bolnicu gdje mu je liječnik utvrdio lakše ozljede, dok 29-godišnjak nije ozlijeđen. Na mjestu događaja obavljen je očevid. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska počinitelja i utvrđivanja svih okolnosti događaja.

U večernjim satima 12. svibnja dva psa pasmine „američki stafordski terijer“ su bez nadzora vlasnika dotrčali do 36-godišnjaka iz Vukovara koji je u tom trenutku pecao na obali rijeke Dunav u Vukovaru. Uslijed straha od napada, 36-godišnjak je ušao u rijeku. Ubrzo je došao vlasnik, 63-godišnjak iz Vukovara i odveo pse. Zbog držanja životinja bez nadzora vlasniku je uručen obvezni prekršajni nalog te je o događaju izviješten Ured veterinarske inspekcije u Vukovaru.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Vukovar, Gradište).

Dana 16./17. svibnja 2020. godine od 23,00 do 05,00 sati, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske provodit će pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu, s ciljem sprječavanja štetnih događaja u prometu na cestama i poduzimanja represivnih aktivnosti prema vozačima s prisutnošću alkohola, opojnih droga i lijekova u organizmu.