Studenti vukovarskog Veleučilišta osvojili 12 mjesto na Studentskom prvenstvu Europe

RIJEKA, VUKOVAR, Košarkaška momčad Veleučilišta Lavoslav Ružička je na Studentskom prvenstvu Europe u košarci, u konkurenciji 24 momčadi iz 19 država, osvojila 12 mjesto. Vukovarci su nastupali u sastavu Mario Madžar, Mario Rajšić, Aleksandar Kapović i Aleksandar Pejaković. Na prvenstvu je momčad Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ zabilježila tri pobjede i pet poraza. U grupnoj fazi natjecanja pobijedili su University of Porto (Portugal) rezultatom 18:9 i University of Debrecen (Mađarska)  17:11. Poraženi su od University of Bordeaux (Francuska), Gdansk University of Technology (Poljska), Ruppin Academic Center (Izrael) i Aix-Marseille University (Francuska). U osmini finala izgubili su od Technion –Israel Institute of Technology (13:12), da bi u razigravanju, za 12. Mjesto, pobijedili St. Cyriland Methodius University of Veliko Turnovo (Bugarska) rezultatom  21:14. Kada je riječ o nastup vukovarskog Veleučilišta treba znati i kako su na prvenstvu imali nekoliko pehova koji su obilježili njihove dalje nastupe.

Naime, već u prvom kolu ozlijedila su se dvojica vukovarskih studenata i to kapetan ekipe Mario Madžar i Aleksandar Pejaković. Pri tome Madžar je s ozljedom odigrao turnir nekako do kraja dok je Pejaković, radi rupture meniska zgloba koljena, već u prvom kolu okončao svoj nastup na prvenstvu. Voditelj ekipe na natjecanju bio je profesor Dražen Pejić. Inače, svi studenti veleučilišne košarkaške ekipe Vukovara članovi su Košarkaškog kluba „Borovo“ koji su prošle sezone osvojila A-2 ligu istok i nastupala u kvalifikacijama za Prvu A-1 ligu Hrvatske.

Turnir u Rijeci osvojili su studenti Univerziteta iz Kragujevca (Srbija) pobijedivši Sveučilište u Splitu u neizvjesnoj završnici rezultatom 21:20.

IVAN MATIĆ