Stožer: Situacija je stabilna, u Županiji nema korona virusa

Foto: Vukovarsko - sriejmska županija

VINKOVCI, U maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije na temu potencijalnih ugroza od koronavirusa na području Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici je bilo riječi i o temi sjednice nacionalnog Stožera civilne zaštite koja je sazvana prije svega radi koordiniranog postupanja cijelog sustava civilne zaštite za zaštitu od korona virusa.

„Zaključak sjednice je prije svega da se aktivira Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije sa svim kapacitetima, ljudskim i logističkim, kako bi se pripravnost podignula na višu razinu. U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema pojave koronavirusa, a u slučaju da se on i pojavi, naše službe su spremne odgovoriti izazovima koje nas očekuju, poštujući protokole za postupanje koji su definirani Zakonom“, navodi se u priopćenju Vukovarsko – srijemske županije.  

Istaknuto je i kako je epidemiološka situacija u Vukovarsko-srijemskoj županiji stabilna kao i da sve službe rade svoj posao te da građani mogu biti mirni.

„Pozivamo sve građane da se pridržavaju uobičajenih higijenskih mjera koje provode svakodnevno sa ciljem održanja stabilne epidemiološke situacije. Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije raditi će na dnevnoj bazi, sjednice će se sazivati prema potrebi a građani će se redovno informirati putem lokalnih medija“, najavili su iz Stožera.