Stjepan Čošić istrčao svoj 71. maraton u ovoj godini i tako postavio novi rekord

Foto: Stjepan Čošić

BEOGRAD, Proteklog vikenda vukovarski maratonac Stjepan Čošić (45), osnivač i član Kluba 100 maratona Hrvatske, istrčao je u Beogradu Tar Tan maraton, s kojim je okončao ovu, rekordnu trkačku godinu. Stjepanu je ovo bio 71 istrčani maraton/ultra (42,195 km ili duža utrka) u ovoj kalendarskoj godini, što nikada nitko na ovim područjima nije istrčao.

Time je Stjepan postavio novi rekord Hrvatske. Stari rekord također je držao Stjepan, zajedno sa Marijom Vrajić iz Zagreba sa 30 istrčanih maratona u jednoj kalendarskoj godini. Sa ovih 71 maratonom Stjepan je postavio ne samo rekord Hrvatske, nego i rekord svih država bivše Ex Jugoslavije. Stari rekord iz 2014. godine iznosio je 55 maratona, a držao ga je Zarija Milanović iz Beograda, kojega je Stjepan nadmašio za čak 16 maratona. 

Čošić je do sada istrčao 159 maratona ili ultramaratona od čega je 126 maratona i 33 ultramaratona među kojima je i 6 utrka dugih 100 ili više kilometara koje se broje kao jedna utrka. U karijeri je istrčao do sada i 72 polumaratona tako da do sada ima istrčano ukupno 326 raznih utrka. Do sada se nije dogodilo da nije završio utrku.