Srpski državljani pokušali staviti u opticaj nekoliko novčanica od po 500 eura

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje novca“.

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su 28- i 27-godišnjak početkom veljače prilikom kupovine u prodavaonicama na području Iloka, Vukovara i Borova stavili u opticaj nekoliko lažnih novčanica u apoenima od 500 eura. Policijski službenici su brzo reagirali na dojavu građanina o mogućoj krivotvorenoj novčanici te uhitili osumnjičenike. Sumnjive novčanice su oduzete te dostavljene u Hrvatsku narodnu banku, Direkcija nacionalnih centara za borbu protiv krivotvorenja, analizu novčanica i analizu kovanog novca, na tehničku analizu“, navode iz policije.

Dodaju kako je protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Sudac istrage je protiv obojice odredio istražni zatvor. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci-2, Jarmina, Babina Greda).