Obiteljski nasilnik iz Vinkovaca prijetio policajcu na intervenciji smrću

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnja.

„Policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su 2. ožujka 2023. godine u večernjim satima intervenirali po dojavi o obiteljskom nasilju u jednom domu, pri čemu su utvrdili da je 36-godišnjak počinio prekršaj iz članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a tijekom izvida osumnjičenik je prijetio smrću i policijskom službeniku koji je intervenirao“, stoji u izvješću policije.

Policijski službenici su 36-godišnjaka nakon dovršenog kriminalističkog uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a prekršajno je prijavljen i da je počinio obiteljsko nasilje.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,08 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjeg vozača, zatečenog u petak, 3. ožujka, oko 16,00 sati, u Gradištu, u Ulici Braće Radić. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, pet vozača je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Stacionarne kamere zabilježile su 34 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.