Splitski gradonačelnik Baldasar posjetio Vukovar i potvrdio prijateljstvo Splita i Vukovara

VUKOVAR, Obnova vukovarskog Vodotornja jednog od simbola Grada Vukovara ali i mogućnosti za suradnju u drugim područjima poput turizma i poljoprivrede, bile su središnje teme razgovora vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i gradonačelnika Splita Ive Baldasara, koji je u četvrtak došao u jednodnevni posjet Vukovaru.
“Moramo se okretati jedni drugima i tražiti prostor za otvaranje radnih mjesta. Pomagati se na način da proizvodi iz Slavonije dođu u Dalmaciju i iz Dalmacije u Slavoniju. Samo o našoj umješnosti i povezanosti ovisi perspektiva svih nas”, ocjenio je gradonačelnik Ivan Penava.
Ocjenio je kako se priča oko obnove i rekonstrukcije Vodotornja, procjenjena na oko 16,7 milijuna kuna bez PDV-a, odvija u dobrom smjeru.
“Priča oko Vodotornja ide u dobrome smjeru i to je priča oko koje će se ujediniti cijela Hrvatska”, kazao je u izjavi novinarima Penava rekavši kako je u akciji koju su za obnovu Vodotornja pokrenule vukovarske gradske vlasti, do sada prikupljeno oko 600.000 kuna.
“Poruka mojim sugrađanima je, dođite u Slavoniju. Imate što vidjeti i doživjeti. Dođite što više u Slavoniju”, pozvao je Splićane gradonačelnik Ivo Baldasar rekavši kako je s vukovarskim gradonačelnikom razgovarao i oko nekih zajedničkih projekata poput suradnje u turizmu.
Obnova Vodotornja je odlična priča koja može ujediniti cijelu Hrvatsku i milsim da je ta priča već prepoznata. Nema toga tko je neće podržati, utvrdio je Baldasar koji je kod Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav položio cvijeće i zapalio svijeću.

ĐURO KARALIĆ